Рекламни Банери в HTML5

Наскоро се оказа, че популярните браузъри, които всички ползват спират да поддържат формата, с който дизайнерите работят за да създават анимирани рекламни банериSWF. Това се правело основно заради натоварването на батериите на портативните устройства, но си мисля, че причината е съвсем друга. За мен лично новината е доста добра, защото виждам как се стига до модел на работа подходящ за всички устройства. До скоро анимираните банери правени на flash не бяха достъпни през най-популярните портативни устройства – iPhone и iPad. Какъв е смисълът да поръчваш анимирани банери при положение, че половината ти потенциални клиенти няма да го видят!? Имайте предвид и че таргетът притежаващ телефони за над 1000лв. е често и по-платежоспособен, а в световен мащаб повече хора ползват интернет през мобилни устройства отколкото през настолни компютри.

Както разбрахте и по-горе новите типове рекламни банери правени с html5 няма да натоварват толкова батериите и вървят по-гладко на различните устройства. Всички нови телефони поддържат html5, така че когато се нуждаете от Реклама в дисплейната мрежа на Google или AdWise ще знаете, че тя ще е достъпна до всички.

За да сме в крак с тенденциите пуснахме възможност за закупуване на рекламни банери направени с html5 със стартова цена от 50лв. Те ще включват стандартен тип анимиране като появяване на текстове и изображения, добавяне на бутони с възможност за клик и др. За момента не предлагаме сложни анимации, тъй като вероятността да надвишат максимално допустимия размер за банер при реклама в дисплейната мрежа на Google е голяма. С HTML5 банерите се ориентираме в предлагането на евтини анимирани банери притежаващи най-популярните и търсени ефекти на пазара.